Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проклятие, баска мощ и несбъднал се „Сър“: Защо Испания победи Англия на финала на ЕВРО 2024? (ВИДЕО)

15 юли 2024, 18:18 часа • 2897 прочитания

Главният редактор на Sportlive.bg Иво Вецев и спортните редактори на Actuano.com Бойко Димитров и Джем Юмеров анализираха изминалия финал на Европейското първенство по футбол в Германия между Испания и Англия. Журналистите се обединиха около мнението, че проклятието "Хари Кейн", баската мощ и решенията на Гарет Саутгейт са причините "трите лъва" да загубят втори пореден двубой за евротитла.

Испания е новият крал на Европа, а „трите лъва“ си тръгнаха с подвити опашки

"Желанието на половината свят се сбъдна. Испания е новият крал на Европа, а „трите лъва“ си тръгнаха с подвити опашки от Германия" - така Иво Вецев откри студиото и припомни поражението на островитяни от Италия на ЕВРО 2020. Бойко Димитров и Джем Юмеров изложиха своите тези защо "Ла Роха" е триумфирала.

ОЩЕ: След титлата на ЕВРО 2024: Испания царува еднолично на европейския престол!

Испания ЕВРО 2024

Стилът на Саутгейт: Англия играе футбол само като изостава в резултата

"Англия остави Испания да контролира събитията на терена през второто полувреме. Това ме изуми. Силите на Англия стигнаха само за изравнителен гол", заяви Димитров. Според Юмеров и Вецев "трите лъва" започват да играят футбол само като изостават в резултата. "Този път не им върза на англичаните", твърди Джем Юмеров.

Гарет Саутгейт няма да стане „Сър“!

По думите на главния редактор на Sportlive.bg с представянето си във финала "слабият" и "страхлив" тим на Гарет Саутгейт е оправдал критиките на спортните журналисти. "Гарет Саутгейт няма да стане „Сър“ в този живот!", каза с усмивка той. Друга цветуща фраза изрече Бойко Димитров: "Проклятието Хари Кейн продължава - затова Англия загуби втори двубой за титлата на Стария континент!"

ОЩЕ: Испания счупи брадат рекорд на Франция на Евро 2024

Гарет Саутгейт

Испания на Луис де ла Фуенте спаси романтиката във футбола

"Испания на Луис де ла Фуенте спаси романтиката във футбола със своя стил", смята Джем Юмеров, който отличи баските в състава на "Ла Роха", и подчерта, че голмайсторите във финала Нико Уилямс и Микел Оярсабал за представители на тази област в Испания. Следващата тема, която обсъдиха редакторите, беше свързана с индивидуалните награди на ЕВРО 2024. Според Юмеров Родри заслужено е футболист №1 в турнира, защото без него Испания не е същият отбор, докато за Иво Вецев MVP в надпреварата е Дани Олмо.

Обрат с точен резултат в нашата игра с прогнози определи победителя!

В последните минути от епизода Бойко Димитров получи специална награда - комикса "94-та. Легендата.“, тъй като спечели играта с прогнози на медията. Той триумфира благодарение на точна прогноза за финала (2-1) и с три точки изпревари Джем Юмеров, който беше лидер през по-голяма част от Европейското в Германия. 

ОЩЕ: За пръв път в историята: Шестима играчи си поделиха "Златната обувка" на ЕВРО 2024

А кой беше анонимник на ЕВРО 2024, защо няма много играчи от Барса и Реал Мадрид в националния тим на Испания и кои са фаворитите ни за Мондиал 2026, гледайте във видеото.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес