Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проблем за Нагелсман: Основен бранител на Германия виси за 1/8-финалите на Евро 2024

24 юни 2024, 15:09 часа

Селекционерът на Германия Юлиян Нагелсман се сблъска със сериозен проблем след равенството на неговия тим срещу Швейцария в последния мач от група „А“ на Европейското първенство по футбол. Причината е, че един от основните му защитници е под въпрос за предстоящия 1/8-финал на надпреварата.

Реклама

Рюдигер е с разтежение след мача с Швейцария

Става въпрос за централния бранител на Бундестима Антонио Рюдигер. Снажният защитник е с разтежение на задната част на бедрото. По първоначални информации травмата на футболиста на Реал Мадрид не е толкова тежка, но съществува вероятност той да пропусне предстоящия двубой от елиминационната фаза на Евро 2024.

Антонио Рюдигер

Нагелсман ще трябва да реши и друг проблем

Нагелсман ще трябва да реши и друг сериозен проблем свързан с центъра на отбраната. Партньорът на Рюдигер в първите три мача Йонатан Та е наказан за 1/8-финалите заради натрупани жълти картони. Това означава, че може да се наложи Германия да излезе с изцяло прекроена отбрана в мача си на 1/8-финалите. Освен Рюдигер и Та в центъра на защитата могат да действат още Валдемар Антон, Робин Кох и Нико Шлотербек.

Снощи пък гол в края спаси Германия срещу Швейцария.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес