Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

При въоръжено нападение: Простреляха бивш турски национал

27 септември 2024, 13:29 часа • 423 прочитания

Бивш турски национал бе прострелян при въоръжено нападение в Истанбул. Става въпрос за 43-годишния Серхат Акин. Това съобщи агенция „Ройтерс“. Според информациите бившето крило на Фенербахче, Андерлехт и Кьолн е бил прострелян в крака.

Серхат Акин работи като телевизионен коментатор

В момента Акин работи като телевизионен коментатор. Той е напускал студио в квартал „Бейкоз“ в турската столица, след мача Фенербахче – Юнион Сен-Жилоаз от Лига Европа, когато е бил атакуван от двама маскирани мъже на мотоциклет. Вследствие на нападението бившият футболист е прострелян в десния крак.

Животът му е вън от опасност

Серхат Акин веднага е бил откаран в болница. Раната на крака му е сериозна и той ще трябва да бъде опериран, но животът му е вън от опасност. От полицията обявиха, че тече разследване на инцидента като за момента двамата нападатели не са заловени. Не е ясен и мотивът за атаката.

Кариерата на Серхат Акин

В кариерата си Акин носи екипите на Карлсруе, Фенербахче, Андерлехт, Кьолн, Коджаелиспор, Коняспор, Тургутлуспор, Алтай, Грюнбах и Берлинер АК. Той е трикратен шампион на Турция с Фенербахче, както и двукратен първенец на Белгия с Андрелехт. За националния тим на родината си Акин има 16 мача, в които е реализирал 3 попадения.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес