Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преди Фенербахче - Галатасарай: Легенди на турските грандове посочиха кой дуел ще реши дербито (ВИДЕО)

20 септември 2024, 13:03 часа • 405 прочитания

Бившите голмайстори на Фенербахче и Галатасарай Семих Шентюрк и Юмит Каран коментираха предстоящото дерби между двата турски гранда в ефира на SkySpor. Някогашният нападател на "жълтите канарчета" очаква Алан Сен-Максимен да избухне, а колегата му посочи кой индивидуален сблъсък е ключов за изхода на двубоя.

Сен-Максимен ще избухне, дуелът в средата на терена е ключов"

В студиото властваше доброто настроение. "Имам 100 гола за Галатасарай. 10% са срещу Фенербахче", пошегува се Каран, а Шентюрк отговори с друга закачка: "Преди дерби нямаше напрежение у мен, защото често бях на резервната скамейка!". Двамата си спомниха и за значими моменти от състезателните си години, свързани с голямото дерби на южната ни съседка.

ОЩЕ: Фенербахче опитва да догони Галатасарай: №1 в Лига Европа ще работи с Моуриньо

Фенербахче

Семих Шентюрк очаква добър мач и една от перлите в селекцията на "жълто-сините" Алан Сен-Максимен да избухне. Юмит Каран пък заяви: "Единственото жалко за Галатасарай е, че Икарди няма да може да играе, защото се справя много добре в мачовете с Фенербахче. В последните две седмици Галатасарай играе по-добре от Фенербахче и е лек фаворит. Торейра-Сара срещу Фред-Исмаил - този сблъсък е ключов за двубоя."

Галатасарай е водач в класирането с 15 точки, а Фенербахче заема втората позиция с 13 пункта. Отборът на Жозе Моуриньо не записа победа единствено срещу Мъри Стоилов и Гьозтепе. Преди десетина дни пък Специалния взриви Турция, като намекна за шуробаджанащина и подпиране на Галатасарай (ВИДЕО и подробности вижте в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес