Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Португалия разгроми Финландия, Австрия удари Сърбия (ВИДЕО)

05 юни 2024, 00:23 часа
Реклама

Португалия разгроми Финландия с 4:2 в голово шоу на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон преди Европейското по футбол в Германия. В 17-ата минута централният защитник Рубен Диаш откри резултата, засичайки с глава центриране от корнер на Витиня. До края на първото полувреме Диого Жота удвои аванса на "мореплавателите" с точно изпълнена дузпа.

Кристиано Роналдо все още си почива

Бруно Фернандеш се появи като резерва на почивката и оформи класиката. Теему Пуки пък влезе от скамейката за гостите и намали изоставането им с две бързи попадения. В 84-тата минута халфът на Манчестър Юнайтед Фернандеш укроти страстите, вкарвайки за крайното 4:2. Голямата звезда в селекцията на Роберто Мартинез - Кристиано Роналдо, все още си почива след края на саудитското първенство.

ОЩЕ: Пълна ТВ програма за Европейското първенство по футбол 2024 в Германия

Дните до Евро

Австрия удари Сърбия

В същото време Австрия надви Сърбия с 2:1 в контрола, която се изигра на стадион "Ернст Хапел“ във Виена. В 10-ата минута полузащитникът на Волфсбург Патрик Вимер откри резултата, възползвайки се от асистенция на Кристоф Баумгартнер. 180 секунди по-късно именно подалият футболист на Лайпциг се записа и сред голмайсторите. В 35-ата минута Страхиня Павлович оформи крайното 2:1.

Контузени в съставите на Сърбия и Австрия

Неприятната новина за селекционера на Сърбия Пикси Стойкович бе контузията на Неманя Максимович, който бе заменен принудително в края на първата част. В тима на Австрия пък с травма терена напусна Флориан Грилич.

ОЩЕ: ЕВРО 2024: Всичко, което трябва да знаем за Европейското по футбол в Германия

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес