Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

О‘Нийл: Ди Канио е шарлатанин

11 ноември 2013, 10:34 часа • 15994 прочитания

Новият мениджър на Ейре окачестви заместникът си в „Съндърланд“ като „треньор-шарлатанин“. О‘Нийл се бореше срещу изпадане от Висшата лига начело на „черните котки“, след което бе уволнен през март.

На негово място дойде Паоло Ди Канио. Той веднага критикувал работата на О‘Нийл, казвайки, че ирландецът е изградил отбор, пълен с футболисти извън форма. Италианецът пък трябваше да задържи „Съндърланд“ в средата на класирането, но след катастрофален старт на настоящия сезон и осем загуби само във Висшата лига, бе уволнен през септември.

Сега О‘Нийл си връща за нападките на Ди Канио, казвайки, че винаги е държал футболистите му да са в добра форма. Ирландецът коментира и комичната ситуация със забраната на кетчупа в закусвалнята на „Съндърланд“. „Ако например Джон О‘Шей дойде до масата ми и поиска кетчупа, веднага ще го отпратя. Но ако знам, че не можеш да печелиш мачовете си без да ядеш кетчуп, то веднага ще изпразня съдържанието на шишето върху чипса ти“, коментира О‘Нийл.

Той е убеден също, че е можел да вдигне тима на крака и е разочарован от уволнението си. „Никога не ми беше дадена възможността да закупя толкова нови играчи, колкото купи Паоло. Разочарован съм от уволнението, защото поддържам „Съндърланд“ от дете“, завършва ирландецът.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес