Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Български национал подписа с клуб от Втора Бундеслига

21 август 2024, 16:00 часа • 683 прочитания

Българският национал по футбол Лукас Петков официално подсили отбора от Втора Бундеслига - Елверсберг. 23-годишният атакуващ състезател преминава в новия си клуб с изходящ трансфер от елитния Аугсбург. Футболистът подписа договор за 3 години.

Лукас Петков премина в Елверсберг

Подробности около сделката не се съобщават. През миналия сезон Петков се подвизаваше под наем за Гройтер Фюрт, с чийто екип записа 29 мача във втория ешалон на Германия. В тях той отбеляза 1 гол, като успя да направи и една асистенция.

ОЩЕ: Илиан Илиев се възмути от терена на „Колежа“, очаква БФС да реагира преди мача на България

Лукас Петков

Коментари след трансфера

„С подписването на договора с Лукас Петков успяхме да спечелим млад, динамичен атакуващ играч за нашия отбор, който ще бъде много ценен за нас и заради своята гъвкавост. Очакваме едно дългосрочно и обещаващо партньорство“, заяви спортният директор на Елверсберг Оле Бук.

Лукас Петков добави: „Впечатляващо е как се развива тимът в последно време. Спомням си много мачове от миналия сезон, в които отборът впечатляваше и играеше красив, смел футбол, дори когато беше промотиран. Искам да изиграя своята роля, за да гарантирам, че това ще продължи, и сега очаквам с нетърпение да атакувам с отбора.“

ОЩЕ: Халф на Дармщат пред дебют за националния отбор на България

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес