Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Нова глава в историята": Антонио Конте се завръща в Серия А

05 юни 2024, 14:30 часа • 737 прочитания

Официално Антонио Конте е новият треньор на Наполи. Той подписа договор с "партенопеите" до края на сезон 2026/27. Преговорите между двете страни продължиха приблизително 2 месеца, като в крайна сметка офертата на Аурелио де Луарентис бе приета от италианския специалист.

Антонио Конте е новият треньор на Наполи

"Щастлив съм и развълнуван от идеята да седна на синята пейка. Със сигурност мога да обещая едно нещо: ще дам всичко от себе си за растежа на отбора и клуба. Моят ангажимент, заедно с този на моя екип, ще бъде тотален", сподели Антонио Конте по повод назначението си.

Антонио Конте

Президентът Де Луарентис също не пропусна да изкаже радостта си от привличането на Конте: "Много съм горд, че новият треньор на Наполи е Антонио Конте. Антонио е топ треньор, лидер, с когото съм сигурен, че необходимото възстановяване може да започне след края на цикъла, който ни доведе до спечелването на Скудетото миналата година. След много сезони на върха на италианския футбол, днес се отваря важна нова глава в историята на Наполи."

Конте се завръща в Серия А със завидни успехи на името си

Антонио Конте е запознат със средата в Серия А. Той жъна успехи в Италия с Ювентус, а след това с Интер. В периода 2012 - 2014 година триумфира три поредни пъти начело на отбора на "старата госпожа", а само преди 3 години - през 2021 г. - изведе и тима на Интер до титлата в Италия. Последно води състава на Тотнъм между 2021 и 2023 година. 

Антонио Конте

Наполи пък не успя да защити титлата от миналия сезон и финишира чак на 10-тата позиция в класирането. Това представяне отреди отсъствието на Конте и "партенопеите" от евротурнирите през предстоящия сезон.

ОЩЕ: Да откажеш на Ливърпул, макар че си му фен: Новият в Наполи обясни защо

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес