Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няколко тима в битка за роден национал

28 юни 2023, 16:00 часа • 1926 прочитания

Няколко отбора водят люта битка за подписа на българския национал Димо Кръстев. 20-годишният централен защитник в момента е собственост на италианския Фиорентина като се състезава в младежката формация на „виолетовите“. Той се представи на много високо ниво през изминалия сезон и привлече погледите на доста тимове към себе си.

Интересът към защитника

Според различни информации в Италия в момента четири отбора проявяват сериозен интерес към българския футболист. Става въпрос за местните Салернитана и Катандзаро, както и за втория отбор на испанския Виляреал и датския Орхус. За момента от Фиорентина не искат да се разделят с родния национал, но това може и да се промени при добра оферта.

Сезонът на Димо Кръстев

През изминалия сезон 20-годишният бургазлия изигра общо 29 мача за Примаверата на Фиорентина във всички турнири. В тях той се отличи с четири попадения и две асистенции. Той спечели и Суперкупата на Италия в своята възрастова група. Кръстев има договор с Фиорентина до лятото на 2024 година.

Димо Кръстев бе повикан от националния селекционер на България Младен Кръстаич за европейските квалификации с Литва и Сърбия, но отпадна от сметките му заради контузия.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес