Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неудържимият Холанд е напът да подобри един от безумните рекорди на Кристиано Роналдо

17 септември 2024, 12:46 часа • 4473 прочитания

Никой не вярваше, че това е възможно, но головата машина на Манчестър Сити няма невъзможни неща. Още в следващия си мач за "гражданите" Ерлинг Холанд може да подобри един от безумните рекорди на Кристиано Роналдо, за който никой не е предполагал, че някога ще бъде достигнат.

Рекорд след рекорд за Холанд  

През уикенда Холанд продължи добрата си форма, като вкара два пъти при победата на Сити с 2:1 над Брентфорд. Норвежецът не успя да се превърне в първия играч от Висшата лига, отбелязал три поредни хеттрика, но успя да счупи друг рекорд, като стана първият футболист, достигнал 9 гола в първите четири мача от първенството през сезона.

Изглежда, че всеки мач предлага нова възможност за рекорд за двукратния носител на "Златната обувка" на Висшата лига, а сблъсъкът с Интер Милан в сряда не е по-различен. В момента Холанд има 99 гола с фланелката на Манчестър Сити в само 103 мача, което означава, че има един шанс да надмине Кристиано Роналдо, който достигна трицифрената граница след само 105 участия за Реал Мадрид.

Ерлинг Холанд

Ако Холанд не успее да се разпише в следващия си мач, той ще има възможност да изравни постижението на петкратния носител на "Златната топка" от 105. Макар че нападателят на Сити ще има трудната задача да изравни общия рекорд на Роналдо за Мадрид от 450 гола в 438 мача, фактът, че Холанд е толкова близо до някой от резултатите на великия Роналдо, премахва всякакви съмнения относно качествата му.

Преди седмица Холанд постави условие на Манчестър Сити, което не се понрави на ръководството.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес