Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неблагоразумието, заради което Германия разнася Шотландия като куцо пиле домат (ВИДЕО)

18 юни 2024, 14:57 часа • 3088 прочитания

Германия записа най-изразителната победа в първите дни от Европейското първенство по футбол. Бундестимът отнесе Шотландия с 5:1 в мач, който малцина очакваха подобен завършек. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман дадоха сериозна заявка да завоюват рекордна четвърта европейска титла.

Високата отбрана, която изяде главата на Шотландия

Германия поведе с два гола още до 20-ата минута. А това до голяма степен се случи заради неблагоразумието на селекционера Стив Кларк да използва висока отбрана. Защитната линия на "гайдарите" бе високо изнесена на терена, което мигновено бе наказано от германците.

ОЩЕ: Кръводарителят, който ще го тръскат като брашнян чувал на Евро 2024 (ВИДЕО)

Стив Кларк

Германия веднага наказа свободните пространства

Амбициозната стратегия на Шотландия се оказа фатална, тъй като остави твърде много свободни пространства отзад. Германия, с единиците, които разполага, нямаше друг избор, освен да се възползва от пространствата с изключително интензивен и много прецизен футбол.

Този горчив опит може да послужи като предупреждение за следващия съперник на Бундестима - Унгария, който ще трябва да е далеч по-дисциплиниран и прибран в защита, ако иска да ограничи опасностите пред вратата си.

Ключова ще бъде ролята и на капитана Доминик Собослай - плеймейкър, какъвто Шотландия няма в състава си. "Гайдарите" се надяваха на една птичка от Ливърпул да им направи пролетта, но истината е, че тимът няма място на това европейско първенство. Повече - гледайте във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес