Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Напрежение в нидерландската съблекалня: Ван Дайк не иска и да вижда Зиркзее (ВИДЕО)

10 септември 2024, 15:08 часа • 723 прочитания

В събота вечер Нидерландия посреща Босна в Айндховен за сблъсъка им от първия кръг на Лигата на нациите. Отборът на Роналд Куман си тръгна като победител с 5:2 благодарение на головете на Джошуа Зиркзее, Тияни Рейндерс, Коди Гакпо, Ваут Вегорст и Шави Симонс. Ермедин Демирович и Един Джеко бяха автори на попаденията за гостите. Няколко дни след мача се появиха кадри от тунела преди началото на срещата и феновете не пропуснаха да забележат какво се е случило между капитана Върджил Ван Дайк и новата сензация в атака Зиркзее.

Ван Дайк не поздрави Зиркзее преди мача на Нидерландия

"Лалетата" определено убиха интригата на терена с доминацията си, но всъщност тя се бе породила в момент преди мача, когато Ван Дайк напълно игнорира Зиркзее. На клипа се вижда как капитанът дава прегръдки на съотборниците си в тунела, включително на Дензъл Дъмфрис, вратаря Барт Вербрюген и защитника Нейтън Аке. Зиркзее, който беше застанал зад Аке, гледаше напред, докато Ван Дайк си проправяше път да прегърне Йерди Шутен, който беше застанал зад него. 

Някои ще предположат клубните пристрастия на двамата като основна причина, поради която не се поздравиха преди мача. Ван Дайк нарича Ливърпул свой дом през последните шест сезона и половина, докато Зиркзее премина в съперника Манчестър Юнайтед през лятото. Двата тима вече се срещнаха от началото на сезона във Висшата лига, като мърсисайдци се наложиха с 3:0 над "червените дяволи" на "Олд Трафорд", за да навлече още повече страдания на борещия се за поста си Ерик Тен Хаг.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес