Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наполи мина през 10 от Интер, мястото на „нерадзурите“ в Шампионска лига е под въпрос (ВИДЕО)

21 май 2023, 20:59 часа • 2117 прочитания

Наполи победи Интер с 3:1 в мач от 36-ия кръг на Серия А. Попаденията за шампионите реализираха Замбо Ангиса, Джовани ди Лоренцо и Гаетано. За „нерадзурите“ точен бе Ромелу Лукаку. Интер пък игра близо час с човек по-малко, след като в края на първата част Галиардини получи втори жълт и респективно червен картон.

Преди почивката двата тима си размениха по няколко добри положения, но до гол така и не се стигна. В 41-ата минута Интер остана с човек по-малко, след като Галиардини бе изгонен с втори жълт картон. Наполи се възползва от численото си предимство и в 67-ата минута поведе с попадение на Замбо Ангиса.

Десетина минути преди края на редовното време Интер успя да се върне в срещата. Димарко намери отлично Лукаку, който прати топката в мрежата на домакините. Радостта на миланския гранд обача трая само 3 минути, след като в 85-ата Замбо Ангиса асистира на Ди Лоренцо. Дълбоко в даденото от съдията продължение на срещата Гаетано оформи крайното 3:1 за домакините.

След успеха си Наполи продължава да води убедително в класирането с 86 точки. Втори е тимът на Ювентус с 69, но и мач по-малко. Интер се намира на трето място с 66 пункта в актива си. Четвъртият Лацио е с 65, но с мач по-малко, докато Милан са пети с 64. До края на първенството остават два кръга.

Серия А, 36 кръг

Лече – Специя 0:0

Торино – Фиорентина 1:1

Наполи – Интер 3:1

Основен халф на Интер пък е под въпрос за финала на Шампионска лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес