Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На Острова ликуват: Ливърпул няма спирка в Шампионска лига! Вила подчини Байерн (ВИДЕО)

02 октомври 2024, 23:57 часа • 524 прочитания

Английският гранд Ливърпул постигна втора поредна победа в основната схема на Шампионска лига, налагайки се над италианския Болоня с 2:0 като домакин. Мърсисайдци стигнаха до успеха с голове на Алексис МакАлистър и Мохамед Салах, но мачът далеч не бе толкова лесен за домакините.

Ливърпул победи Болоня в Шампионска лига

Още в 11-ата минута Салах предостави перфектно центриране за включилия се от задни позиции Макалистър, който успя да вкара от близко разстояние. В следващите минути обаче Болоня стана изключително активен на терена и упражни сериозен натиск, като дори уцели две греди.

Арне Слот

След почивката Ливърпул успя да противодейства малко по-добре на атаките на италианския тим, а в 75-ата минута Мохамед Салах подпечата победата с хубав гол от границата на наказателното поле. Така "червените" вече имат шест точки в актива си, докато Болоня остава само с една точка.

Астън Вила победи Байерн Мюнхен

По същото време на Острова се изигра и още един мач от Шампионска лига: този между отборите на Астън Вила и Байерн Мюнхен. Бирмингамци успяха да пречупят немския колос и да го победят с минималното 1:0. Единственият гол в мача отбеляза Джон Дуран.

През първото полувреме гол на защитника на Вила Пау Торес бе отменен. Двата тима показаха двуостра игра, като се стигна до голови ситуации и пред двете врати. Феновете обаче вдъхновиха Вила да се добере до победата през втората част с гол на Дуран в 79-ата минута.

Това бе втори пореден успех за Вила в Шампионска лига, а Байерн допусна първа загуба след успеха си в първия кръг. А Арне Слот може да е щастлив и за бившия си отбор Фейенорд, който също записа победа в Шампионска лига.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес