Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Милан излъга Юве в дербито и си гарантира участие в Шампионска лига (ВИДЕО)

28 май 2023, 23:56 часа • 1637 прочитания

Милан взе изключително важна победа в 37-ия кръг на Серия А, след като се наложи в дербито с Ювентус с минималното 1:0. Единственото попадение за гостите реализира Оливие Жиру малко преди края на първото полувреме. По този начин „росонерите“ си гарантираха участие в Шампионска лига през следващата кампания.

Двубоят започна равностойно като двата тима си размениха по няколко добри положения, но до гол така и не се стигна. В крайна сметка това се случи в 40-ата минута на срещата. След центриране на Давиде Калабрия Оливие Жиру надскочи всички в наказателното поле и с глава не остави никакви шансове на Войчех Шчесни.

След почивката картинката на терена се запази и двата отбора продължиха да създават положения, които обаче така и не се увенчаха с успех. По този начин Милан взе така важната за клуба победа. След успеха си „росонерите“ събраха 67 точки и се намират на 4-то място във временното класиране, което им гарантира участие в Шампионска лига. Третият Интер е с 69. Юве от своя страна е на седма позиция с 59. До края на Серия А остава един кръг.

Серия А, 37 кръг

Верона – Емполи 1:1

Болоня – Наполи 2:2

Монца – Лече 0:1

Лацио – Кремонезе 3:2

Ювентус – Милан 0:1

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес