Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Меси, Неймар и Мбапе не помогнаха: Скандално слаб ПСЖ падна в Лига 1 (ВИДЕО)

16 януари 2023, 09:34 часа
Реклама

Шампионът на Франция Пари Сен Жермен допусна шокираща загуба от Рен с 0:1 като гост в последен мач от 19-ия кръг в Лига 1. Звездната селекция на Кристоф Галтие, в която от първата минута личаха имената на Лионел Меси, Неймар, а по-късно - и на Килиан Мбапе, се провали и допусна второ поражение от началото на сезона.

Противно на очакванията, Рен тотално доминираше през първото полувреме, като пропиля няколко чудесни ситуации за попадение. ПСЖ успя за момент да коригира представянето си в началото на второто полувреме, като в 56-ата минута се появи и Мбапе, с който Кристоф Галтие допълнително засили нападението си.

Това обаче не помогна, тъй като в 64-ата минута Хамари Траоре успя да накаже Джанлуиджи Донарума и да даде аванс на домакините. ПСЖ опита да потърси изравняване на резултата, но опитите на нападателите на тима се увенчаха с неуспех. 

Загубата на ПСЖ обаче не променя класирането, като тимът остава лидер, но вече само с три точки пред втория Ланс. Рен пък е пети и има 37 точки, колкото има и четвъртият Монако. Подробен репортаж от мача Рен - ПСЖ четете в SportLive.bg!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес