Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мбапе с фамозен пропуск: ПСЖ се разправи с Рен, за да влети в топ 3 (ВИДЕО)

08 октомври 2023, 23:39 часа

Пари Сен Жермен постигна важна победа с 3:1 при визитата си на Рен в двубой от осмия кръг на Лига 1. Витиня откри резултата в 32-рата минута, а малко по-късно Ашраф Хакими удвои. През втората част Амин Гури намали изоставането на домакините в мача. Радостта им обаче не трая дълго, тъй като Рандал Коло Муани се появи от скамейката и мигновено се разписа.

Реклама

Килиан Мбапе пък направи фамозен пропуск в 84-тата минута. Така "принцовете", които се реваншираха за срамната загуба от Нюкасъл в Шампионска лига, се изкачиха до третото място във временното класиране с 15 точки на своята сметка - на 2 зад лидера Монако. "Червено-черните" пък са осми с 11 пункта в актива си.

ПСЖ Витиня

Витиня изведе ПСЖ напред, Хакими удвои

В началото Донарума улови удар на Калимуендо. Килиан Мбапе беше активен, но не стигаше до 100%-ова ситуация. В 32-рата минута Витиня матира Стив Манданда с хубав изстрел. 4 по-късно Хакими засече с глава центриране на Уорън Зайр-Емери и удвои. До почивката стражът на Рен демонстрира рефлекс при шут на Мбапе.

Бърза размяна на голове след почивката

Второто полувреме стартира с натиск от страна на домакините. Те пропиляха няколко шанса, Джанлуиджи Донарума също се отчете с намеси. Италианският вратар обаче остана безпомощен в 56-ата минута, когато Амин Гури го преодоля от близка дистанция. 120 секунди след това тъкмо появилият се в игра Коло Муани върна аванса от два гола на парижани, а асистенцията бе дело на Хакими.

Мбапе с фамозен пропуск

В 63-тата нападателят отново бе точен, но попадението бе отменено. До края на сблъсъка от Лига 1 Килиан Мбапе пропусна няколко пъти. В 84-тата суперзвездата мина покрай Манданда и не намери опразнената врата. Берту Йълдъръм от Рен пък нацели гредата в ответното нападение.

ОЩЕ: Щастлив край! Френският талант, който искаше да се самоубие, вече е спасен (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес