Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мбапе и Винисиус изравниха Реал с Барса! Ювентус взе дербито с Лацио, а ПСЖ спечели 6-голов трилър в Лига 1

19 октомври 2024, 23:59 часа • 549 прочитания

Испанският колос Реал Мадрид успя да победи Селта Виго с 2:1 като гост в мач от 10-ия кръг на Ла Лига. Килиан Мбапе и Винисиус Жуниор отбелязаха попаденията за "кралете", с които Реал успя да се изравни по точки с Барселона на върха в класирането, макар и каталунците да са с мач по-малко.

Реал Мадрид победи Селта Виго в Ла Лига

Мбапе, който бе обвинен в изнасилване, показа, че скандалът не му влияе по никакъв начин на терена - и успя да вкара гол още в 20-ата минута. В началото на второто полувреме обаче Сведберг изравни. Отговорът на Реал дойде в средата на частта, когато Винисиус вкара за 2:1 и донесе победата на Реал.

Винисиус Жуниор

Автогол и червен картон донесоха победа на Ювентус над Лацио

По същото време се изиграха и още две големи срещи от топ 5 първенствата на Европа. Ювентус успя да победи Лацио с минималното 1:0 като домакин в голямото дерби от осмия кръг на Серия А. Единственото попадение бе автогол на Марио Хила Фуентес в 85', а Лацио игра с 10 души почти цял мач.

"Бианконерите" се изравниха с Наполи на върха в Серия А

Алесио Романьоли бе изгонен с директен червен картон още в 24-ата минута. Червени картони имаше и в мачовете на Милан и Арсенал, но единият отбор стигна до победата, докато другият загуби. Иначе Юве излезе на второ място в Серия А с 16 точки, като се изравни с лидера Наполи. Лацио е пети с 13 пункта.

Ювентус - Лацио

ПСЖ излезе на върха в Лига 1, Марко Асенсио се разписа

Френският гранд Пари Сен Жермен пък успя да победи Страсбург с 4:2 като домакин в среща от осмия кръг на Лига 1. 18-годишният Сени Маюлу откри в 18-ата минута, а Марко Асенсио удвои в 47-ата. Секу Мара върна един гол за гостите в 58', но Брадли Баркола отбеляза трети гол в 66'. Четвърти гол на Соу бе отменен от ВАР заради засада. В продължението пък двата тима си размениха по един гол: Кангин Лий вкара за ПСЖ, а Дауда Дионг оформи крайното 4:2.

Така ПСЖ излезе на върха в класирането в Лига 1 с актив от 20 точки, колкото има и вторият Монако. Така и Реал, и Ювентус, и ПСЖ се изравниха по точки на върха в своите първенства, докато в Англия не настъпи промяна във водачеството заради издънката на Арсенал. Манчестър Юнайтед пък изненада с приятен обрат, връщайки се към победите, които изглеждат като мираж този сезон.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес