Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мбапе и Вини се забавляват в Испания! Милан громи в Италия, а Челси мина между капките (ВИДЕО)

15 септември 2024, 00:09 часа • 2105 прочитания

Испанският колос Реал Мадрид постигна много важна победа над Реал Сосиедад с 2:0 като гост в среща от петия кръг на Ла Лига. Двете звезди на отбора Винисиус Жуниор и Килиан Мбапе донесоха победата на "кралете", отбелязвайки попадения от дузпи.

Реал Мадрид победи Реал Сосиедад в Ла Лига

Сосиедад даде отпор на "белите", но не успя да се възползва от положенията си в мача, за което бе наказан през второто полувреме. В 58-ата минута Винисиус вкара от бялата точка, а 12 минути по-късно Реал получи нова дузпа, но този път точен бе Мбапе. С това Реал вече е лидер по дузпи в Европа (подробен репортаж).

Винисиус Жуниор

Реал получи и една неприятна новина в мача, след като Брахим Диас се контузи през първата част и бе принудително заменен от Родриго. В класирането "белите" са втори с 11 точки - на пункт зад лидера Барселона, който е с мач по-малко.

Милан разгроми Венеция за 30 минути

В италианската Серия А отборът на Милан разгроми Венеция с 4:0 като домакин, като успя да отбележи и четирите попадения още в първия половин час на мача. Попаденията отбелязаха Тео Ернандес Юсуф Фофана, Кристиан Пулишич от дузпа и Тами Ейбрахам от дузпа. С това Милан постигна първа победа този сезон (подробен репортаж).

Челси се измъкна в края срещу Борнемут

В английската Висша лига пък отборът на Челси мина между капките, след като измъкна късна победа над Борнемут със супергол (подробен репортаж) 1:0 като гост. Единственото попадение в срещата отбеляза Кристофър Нкунку в 86-ата минута след асистенция на Джейдън Санчо.

В друг интересен двубой от късните мачове в топ 5 първенствата на Европа отборът на ПСЖ направи обрат, за да запази безгрешната си серия (подробен репортаж), а Усман Дембеле блесна с два гола. По-рано пък Ливърпул допусна първа загуба при Арне Слот, докато Ерлинг Холанд изведе Манчестър Сити до победа и вече има 9 гола през сезона.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес