Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манчини безработен, но със 70 милиона по-богат след уволнението в Саудитска Арабия

26 октомври 2024, 16:36 часа • 414 прочитания

Краткият престой на Роберто Манчини като треньор на националния отбор на Саудитска Арабия приключи безцеремонно след разочароваща серия. След като внезапно напусна ролята си в италианския национален отбор, Манчини си осигури договор с Футболната федерация на Саудитска Арабия, но времето му начело беше ограничено - и в крайна сметка незадоволително.

Манчини вече не е треньор на Саудитска Арабия 

По време на своя мандат Манчини изведе "зелените соколи" в 18 мача, но резултатите бяха далеч от очакванията, поставени пред мениджър от неговата класа. След като отборът записа 6 поражения, 5 равенство и само 7 победи, критиките към стила му на управление се засилиха.

Сумата, която ще прибере Манчини след уволнението

Освен темата за решението за раздяла с Манчини, се разразиха и дискусии около финансовите последици от уволнението му. Според информации на Острова Манчини ще получи изумителните 21,5 милиона паунда на година като компенсация.

Въпреки уволнението, на Манчини му остават още две години и 10 месеца по договор, които трябва да му бъдат изплатени. Иначе казано през следващите три години италианецът трябва да получи близо 70 милиона паунда милиона, без да работи.

Кой ще замени Манчини начело? 

Най-сериозният кандидат за мястото на Манчини е Ерве Ренар. Ако се стигне до споразумение, 56-годишният специалист ще застане начело за втори път, след като води тима между 2019 и 2023 година. Под негово ръководство "зелените соколи" достигнаха до знаменитата победа над Аржентина в груповата фаза на Мондиал 2022. Ренар напусна поста си през следващата година, за да стане треньор на женския национален отбор на Франция.

ОЩЕ: "Уволниха ме и казаха, че е мой избор": Манчини разбуни духовете в Италия

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес