Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манчестър Юнайтед готви умопомрачителна оферта за звезда на Реал Мадрид

23 юли 2024, 15:10 часа • 1024 прочитания

Ръководството на английския Манчестър Юнайтед готви умопомрачителна оферта за звезда на Реал Мадрид. Става въпрос за крилото на „кралете“ и бразилския национален отбор – Винисиус Жуниор. Това съобщиха медиите в Испания.

Юнайтед иска Винисиус

Според информациите шефовете на Юнайтед искат да засилят конкуренцията в предни позиции и вижда в лицето на Вини перфектният лидер, който може да помогне на тима да забрави за кошмарния сезон, който изпрати.

През миналата кампания „червените дяволи“ завършиха на осмо място във Висшата лига и отпаднаха рано-рано от Шампионска лига и турнира за Купата на Лигата. Все пак тимът от Манчестър успя да спечели ФА Къп и по този начин да потуши напрежението сред феновете.

Финансовите параметри по сделката

Според информациите ръководството на Манчестър Юнайтед е готово да предложи на Реал Мадрид 180 милиона евро за правата на Винисиус. Освен това в договора между двата тима ще има записани и бонуси на стойност 50 млн., които „кралете“ могат да получат в зависимост от представянето на бразилеца.

Самият футболист пък ще получава по 40 милиона евро на сезон. Това е два пъти повече от заплатата, която взима в Реал. В момента той се разписва срещу 20,83 млн. на година. Очаква се в следващите дни „червените дяволи“ да изпратят официалната си оферта за крилото.

Вчера пък стана ясно, че ПСЖ иска да привлече играч на Манчестър Юнайтед.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес