Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ман Сити удари на камък с Интер! ПСЖ и Дортмунд се измъкнаха в Шампионска лига (ВИДЕО)

18 септември 2024, 23:54 часа • 2005 прочитания

Шампионът на Англия Манчестър Сити не успя да победи Интер след равенство 0:0 на "Етихад" в първи мач от новото издание на Шампионска лига. "Гражданите", които стартираха сезона във Висшата лига с четири победи от четири мача, не успяха да пренесат тези резултати в откриващия си мач на европейската сцена.

Манчестър Сити - Интер

Манчестър Сити не успя да победи Интер в Шампионска лига

В повторение на финала на Шампионска лига от 2023 година Сити и Интер предложиха равностоен сблъсък, но този път не излъчиха победител. "Гражданите" отново имаха превес в играта и създадоха няколко добри положения за гол, но не успяха да ги реализират. Така двата тима поделиха точките.

Дортмунд и ПСЖ с победи в Шампионска лига след късни голове

По същото време се изиграха и още три мача. Немският гранд Борусия Дортмунд победи Брюж с 3:0 като гост, но успехът далеч не дойде толкова лесно. "Жълто-черните" поведоха едва в 76-ата минута след гол на 20-годишния английски нападател Джейми Биное-Битънс.

Отново Биное-Битънс удвои аванса на гостите с попадение в 86-ата минута, а дълбоко в добавеното време на мача Серу Гираси вкара за 3:0. Така Борусия стартира еврокампанията си с победа и три точки, докато Брюж може да съжалява, че изпусна именития си опонент в края.

Борусия Дортмунд

Френският колос Пари Сен Жермен също срещна сериозни затруднения в мача си срещу испанския Жирона, но успя да победи с минималното 1:0 като домакин след много късен гол, паднал в самия край. Нуно Мендеш донесе победата на "Парк де Пренс" с гол в 90-ата минута.

В друг мач Селтик разгроми Слован Братислава с 5:1. В по-ранните мачове пък дясната ръка на Юрген Клоп изяде здрав пердах от Спарта Прага, докато Болоня и Шахтьор Донецк си стиснаха ръцете за по една точка след нулево реми.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес