Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левандовски: В Байерн загубих радостта от футбола

05 април 2023, 10:45 часа
Реклама

Нападателят на Барселона Роберт Левандовски коментира причините да напусне Байерн Мюнхен през лятото и да облече екипа на каталунците. Полският голмайстор сподели пред вестник „Билд“, че в последните си месеци в германския гранд е загубил радостта от футбола и е ходил на тренировки и мачове по задължение.

Реклама

Той допълни, че е искал ново предизвикателство и поради тази причина е избрал да премине в Барселона, където да продължи да се развива. Лева също така коментира и раздялата на Байерн с Юлиан Нагелсман.

Юлиан Нагелсман

„Не напуснах Байерн заради Нагелсман. Просто почувствах, че може би съм загубил радостта да играя футбол. Разбира се, продължих да ходя на работа, но това беше повече задължение, отколкото удоволствие. Не исках да се чувствам повече така. Не беше добре нито за мен, нито за клуба. Винаги съм мислил, че бих искал да играя в друга лига. Прекарах много години в Германия и исках да науча нов език и да продължа да се развивам”.

“Бях изненадан от решението на Байерн да се раздели с Юлиан Нагелсман. Те се представиха страхотно в Шампионската лига. Може би в Бундеслигата не играха както искаха, но шампионската титла все е бе възможно да бъде спечелена“, каза Левандовски.

Снощи пък Байерн изненадващо изхвърча от турнира за Купата на Германия.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес