Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кристиано Роналдо получи специална награда от УЕФА и разсмя с коментар (ВИДЕО)

29 август 2024, 20:15 часа • 904 прочитания

Суперзвездата на световния футбол Кристиано Роналдо получи награда от УЕФА за голмайстор номер 1 в историята на Шампионската лига. Португалецът бе удостоен с приза от президента на футболната централа Александър Чеферин преди началото на церемонията за жребия за най-престижния европейски клубен турнир в Монако.

Кристиано Роналдо е голмайстор №1 на Шампионска лига

Нападателят има 140 попадения в 183 мача в надпреварата, които е отбелязал през годините с екипите на Спортинг, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус. "Тази награда означава много за мен. Шампионската лига е най-важният турнир за всеки футболист и аз се радвам да участвам в него. Всички тези рекорди означават много за мен, а победите бяха специални моменти", заяви Роналдо.

ОЩЕ: Задачите пред Роналдо: Първо 900, а после 1000 гола..с доказателство за всеки един от тях

Шампионската лига е като кетчуп!

"Бях много щастлив тук. Имам прекрасни спомени от Шампионската лига. Може би в бъдеще ще се върна тук. Шампионската лига и головете са като кетчуп - когато ги отвориш, те идват", каза още португалецът с усмивка, получавайки смях и аплодисменти от публиката.

“Tрудно е да си избера любим гол във финалите, в които съм участвал, първият винаги е специален. Когато спечелих първия си трофей в ШЛ, беше много специално да го спечеля с Манчестър Юнайтед, въпреки че пропуснах дузпа. Но също така и с Реал Мадрид, там спечелих четири. Историята на Реал Мадрид... През 2014 г., пред толкова много португалски фенове, в Лисабон, имаше голямо напрежение", призна живата легенда.

ОЩЕ: Роналдо обяви отбора, в който ще сложи край на своята кариера

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес