Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кристиано Роналдо: Евро 2024 е последното в кариерата ми

02 юли 2024, 09:38 часа
Реклама

Суперзвездата на Португалия Кристиано Роналдо обяви, че Евро 2024 е последното европейско първенство в кариерата му. Той разкри това минути след изстраданата победа над Словения на дузпи на 1/8-финалите, в която Кристиано изпусна 11-метров наказателен удар в продълженията.

Кристиано Роналдо играе последното си Евро

"Никога не съм се страхувал от предизвикателства и да се предам е последното, което можете да очаквате от мен. Това със сигурност е последното ми Европейско първенство. Този факт не ме притеснява. Още съм изпълнен с ентусиазъм", заяви Роналдо, цитиран от A Bola.

Роналдо се реваншира за пропуска от бялата точка в продълженията, отбелязвайки при втория си опит при дузпите. В герой за Португалия обаче се превърна вратарят Диого Коща, който спаси и трите дузпи на словенците.

Кристиано Роналдо Португалия Евро 2024

"Беше трудно, но това е футболът. Съперникът се защитава добре. Те са много силни, но Португалия спечели, защото ние играхме по-добре и заслужавахме място в първата осмица. Показахме ентусиазъм, показахме, че искаме да играем, да се забавляваме и да доставяме радост на феновете - всичко това е нашият живот", каза още Роналдо.

"Предстои ни труден мач срещу Франция, която е един от фаворитите за спечелване на турнира. Но ние отиваме на война. Отборът е добре и аз ще дам всичко от себе си с тази фланелка", завърши португалецът. Как Португалия пребори Словения на дузпи, четете в репортажа!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес