Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ключът към успеха на Турция над Португалия: Свобода за Гюлер и скрит коз от Фенербахче (ВИДЕО)

22 юни 2024, 15:51 часа
Реклама

Спортният редактор на Аctualno.com Джем Юмеров направи задълбочен анализ на националния отбор на Турция и даде своя съвет към селекционера Винченцо Монтела за титулярен състав срещу Португалия на Евро 2024. Според журналиста ключът към успеха на "лунните звезди" е промяна в позицията на Арда Гюлер.

Реклама

За целта обаче в стартовата единайсеторка трябва да попадне дефанзивният полузащитник на Фенербахче Исмаил Юксек, който доскоро лекуваше травма, а на скамейката да седне плеймейкърът на Бенфика Оркун Кьокчю.

ОЩЕ: Арда Гюлер подобри рекорд на Кристиано Роналдо със снаряд от 118 км/ч (ВИДЕО)

Арда Гюлер - десетка, а асът на Бенфика на скамейката

"Много зависи какъв ще е съставът на Турция. Дали Винченцо Монтела няма да предпочете да играе с петима защитници?", излезе от шеговития тон Юмеров и навлезе в дебрите на турския футбол. "Лично аз бих поставил Гюлер като типична десетка. Оркун Кьокчю на скамейката, а Исмаил Юксек като типично изразен дефанзивен халф, за да може Чалханоолу и Гюлер да имат по-голяма свобода", изложи тезата си редакторът.

Козовете на турската скамейка

При тази размяна свободен остава десният фланг на нападението, който може да бъде зает от Керем Актюркоолу или Юсуф Язъджъ. Сред резервите на Турция са още полузащитникът на Борусия Дортмунд Салих Йозджан и младата надежда на Бешикташ Семих Кълъчсой, които също могат да попаднат в ротацията на Винченцо Монтела.

В същото време медиите в южната ни съседка разкриха, тактическата промяна, с която според тях Турция ще стопира Португалия (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес