Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ключовите моменти във финала на ЕВРО 2024 между Англия и Испания (ВИДЕО)

14 юли 2024, 10:00 часа • 1525 прочитания

Главният редактор на Sportlive.bg Иво Вецев и спорните редактори на Actualno.com Джем Юмеров и Бойко Димитров обсъдиха ключовите моменти във финала на Европейското първенство по футбол в Германия между Англия и Испания. Те акцентираха върху няколко важни индивидуални сблъсъка.

Схемата на Англия, кошмарът Ямал и още: Важните моменти във финала на ЕВРО 2024

"Има няколко ключови момента в този финал - дали Гарет Саутгейт ще излезе с четирима в отбрана, или ще заложи на трима централни защитници, за да бъде още по-прагматичен. Може би предстои и един сблъсък между Ламин Ямал и Киърън Трипиер, който ще бъде много интересен. Мисля, че всички знаем какво ще му се случи на Трипиер - колко пъти ще бъде развинтен от Ямал", анализира Джем Юмеров.

ОЩЕ: Невъзпятият герой на Испания, който може да блесне на финала на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

Родри

Звездна битка в средата на терена

"В средата на терена също ще има сблъсък на звезди. Според мен испанците са по-добре окомплектовани. Родри и Фабиан Руис са по-стабилни и в дефанзивен план, и в офанзивен", допълни той, а неговият колега Бойко Димитров коментира съревнованието между Фил Фоудън и Дани Олмо.

Фил Фоудън vs Дани Олмо

"Много зависи как Фоудън и Олмо ще влязат в мача. Двамата натрупаха минути и самочувствие. Тяхната роля ще е много важна, но представянето им зависи от играта на отборите им", каза спортният журналист. Дани Олмо е основен претендент и за "Златната обувка", която за пръв път може да бъде връчена на шестима футболисти (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес