Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Килиан Мбапе: ПСЖ знае, че напускам още от миналото лято

13 юни 2023, 15:15 часа • 3083 прочитания

Суперзвездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе коментира писмото, с което уведоми клуба, че няма да остане на "Парк де Пренс" след края на договора си. Мбапе има контракт до лятото на 2024 година, а преди часове информира ПСЖ, че ще напусне след изтичането на договора.

Мбапе взел решение да напусне ПСЖ още през 2022-ра

Писмото на Мбапе изненада не само футболния свят, но и ръководството на ПСЖ, което не е очаквало да получи подобно съобщение. Потърсен за коментар от AFP, Мбапе разясни, че писмото само е потвърдило неговото решение, взето още през миналото лято.

Килиан Мбапе

ПСЖ иска да се раздели с Мбапе още през това лято

"Никога не съм обсъждал с ПСЖ подновяване на контракта ми. Ръководството е информирано за моето решение да не подновявам контракта си отвъд 2024-та още на 15 юли 2022 година. Изпратеното писмо от мен само потвърди това, което вече съм им съобщил", заяви Мбапе.

Според Фабрицио Романо ръководството на ПСЖ ще опита да продаде Мбапе на всяка цена през това лято, за да може да прибере трансферна сума за него. Ако това не стане, Мбапе ще може да напусне като свободен агент през лятото на 2024-та.

Най-голям интерес към Мбапе проявява Реал Мадрид, но преди дни Флорентино Перес каза, че ще вземе Мбапе, но не тази година.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес