Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Камп Ноу на бъдещето": Барселона разкрива грандиозна визия на новия си стадион (СНИМКИ)

21 август 2024, 17:57 часа • 892 прочитания

Във вторник Барселона публикува снимки на емблематичния си стадион "Камп Ноу" и заяви, че той е на път да се превърне в най-голямото спортно съоръжение в Европа. "Еспай Барса" ще бъде най-големият и най-иновативният спортен комплекс в сърцето на европейски град. Уникален проект от 1,5 млрд. евро инвестиции, 18 хектара земя в централната част на град като Барселона и с 350 000 кв.м покривна площ.

Барселона представя революционния си проект "Еспай Барса"

Новият стадион на Барса, спонсориран от компанията за стрийминг на музика Spotify, ще побира 104 000 привърженици, като строителството трябва да бъде официално завършено през сезон 2026/27. Въпреки това клубът планира да се премести обратно в комплекса до средата на настоящата кампания (през декември 2024 г.) с около 60% капацитет.

От Барселона добавиха, че са разработили нова структура за финансиране на стадиона, която се придържа към три ключови условия, одобрени на референдума в клуба през декември 2021 г. Еспай Барса се финансира чрез приходите, генерирани от самия проект, което означава, че никога няма да се ипотекират активите на клуба, никога няма да се разчита на приходите от членовете и никога няма да се застраши спортното управление. Каталунците не са играли на "Камп Ноу" от май 2023 г. В момента временният дом на испанските гиганти е олимпийският стадион "Естади Олимпик Луис Компанис", където започнаха новия сезон с победа.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес