Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как се случи толкова бързо: Разкрития от кухнята за топ трансфера в Турция

06 септември 2024, 18:34 часа • 2421 прочитания

Галатасарай поднесе най-голямата изненада на трансферния пазар, като привлече Виктор Осимен под наем от Наполи. С основна заслуга за сделката, която се случи изключително бързо, е агентът Джордж Гарди. Италианецът даде всички подробности по процеса пред медиите на Ботуша.

Мигновена реакция помага за трансфера на Осимен в Галатасарай

„Операцията се проведе една минута след полунощ в петък, когато европейските пазари бяха затворени. Видях, че Виктор не е напуснал и че в Неапол има специална ситуация. Попитах клуба дали иска да пусне играча под наем, те ми оставиха отворена врата и аз веднага се свързах с Галатасарай и им казах, че това е една неповторима възможност, но че тя ще "се затвори" след няколко дни", започна Гарди.

ОЩЕ: Специалната клауза, която убеди Виктор Осимен да подпише с Галатасарай

"Джим Бом" сменя схемата заради Осимен

"Веднага ми дадоха одобрението си с голям ентусиазъм. Говорих с Виктор и той беше готов да дойде веднага. За него Гала беше важен клуб. Така започна всичко, проведохме видеоразговор с треньора Окан Бурук. Той ни обясни промяната в схемата, която иска да направи там: Гала играеше с 4-2-3-1, но след като чу за Виктор, веднага му хрумна да смени системата и да играе с двама нападатели", разкри агентът.

"Започнаха официалните контакти между клубовете, а преговорите протекоха бързо и в голяма тайна. Тъй като това беше толкова важно събитие, се страхувах, че някоя от страните ще преосмисли решението си. Всичко приключи и приключи за по-малко от 48 часа. Пътувах до Неапол, за да взема Виктор със семейството му с частния самолет на президента и отпътувахме. На летището имаше огромна тълпа, феновете бяха невероятно ентусиазирани", призна Джордж Гарди.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес