Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жребият за Лига на конференциите: Челси пристига в Гърция, заформи се български мач

30 август 2024, 17:52 часа • 871 прочитания

Жребият за основната схема на Лигата на конференциите, който се проведе при чисто нов формат, бе изтеглен днес в Монако. Един от фаворитите Челси ще гостува на Панатинайкос в Гърция, а освен това ще се изправи срещу Гент, Хайденхайм, Шамрок Роувърс, Астана и Ноа.

Георги Костадинов срещу Саид Ибраимов в Европа

АПОЕЛ (Никозия) с българския полузащитник Георги Костадинов в състава пък получи доста добри съперници. "Жълто-сините" от Кипър изтеглиха домакинство на Фиорентина (Италия), гостуване на Молде (Норвегия), а също така домакинство на казахстанския Астана, където ще има индиректен български сблъсък. Помощник-треньор на отбора от бившата съветска република е Саид Ибраимов – бивш футболист на Монтана, Пирин (ГД) и Нефтохимик (Бургас), а също така помощник-треньор на Левски и седем пъти шампион на Казахстан.

ОЩЕ: Челси се изложи в Швейцария срещу бивш цесекар, но се класира за Лига на конференциите (ВИДЕО)

Останалите три мача за АПОЕЛ са визита на ирландците от Шамрок Роувърс (Дъблин), домакинство на босненския Борац (Баня Лука) и гостуване на арменската сензация Ноа (Ереван), отстранила Ружомберок (Словакия).Без никакво съмнение в турнира най-сериозните имена са Челси (Англия), Фиорентина (Италия), както и Бетис (Испания).

Новият формат на Лига на конференциите

За разлика от Шампионската лига и Лига Европа обаче, тука отборите ще имат по шест мача – три домакинства и три гостувания. А след това класирането се прави по същия принцип – всички 36 отбора се подреждат според точките и головата разлика, а първите осем се класират за осминафиналите. Тези пък между 9-о и 24-о място ще играят в плейофния кръг за попадане на осминафиналите.

ОЩЕ: Лудогорец се размина с грандовете, но среща сериозни съперници в Лига Европа

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес