Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Италия възкръсна срещу Хърватия! Испания мина като фурия през "групата на смъртта" (ВИДЕО)

24 юни 2024, 23:59 часа

Действащият европейски шампион Италия се класира по инфарктен начин за 1/8-финалите на ЕВРО 2024, след като стигна до равенство 1:1 срещу Хърватия с гол в последната осма минута на добавеното време. Така "Скуадра Адзура" се присъединява към лидера Испания, който записа трета победа в "групата на смъртта", надделявайки над Албания с 1:0.

Реклама

Италия изхвърли Хърватия от ЕВРО 2024

Хърватия успя да поведе в резултата с гол на Лука Модрич в 55-ата минута - само минута след като футболистът на Реал Мадрид не успя да вкара от дузпа след брилянтно спасяване на Джанлуиджи Донарума. В следващите минути Италия натисна "шахматистите" и стигна до изравнително попадение в 98-ата минута, когато Матия Дзакани се разписа.

Италия 1:1 Хърватия: Подробен репортаж

Испания победи Албания и излиза с пълен актив от "групата на смъртта"

В другия мач от групата Испания постигна икономична победа с 1:0 над Албания след гол на Феран Торес в 13-ата минута. "Ла Фурия Роха" излиза от "групата на смъртта" не само като победител, но и с пълен актив от девет точки - с цели пет пред втория Италия. Хърватия остава на трето място с две точки, а Албания завършва групата с един пункт.

Испания 1:0 Албания: Подробен репортаж

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес