Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Истинският тест за Слот идва: Ливърпул го чака 40-дневен маратон от тежки мачове

05 септември 2024, 20:09 часа • 5459 прочитания

Английският гранд Ливърпул стартира уверено сезон 2023/2024 под ръководството на новия си треньор Арне Слот. "Червените" записаха три победи в първите си три мача от Висшата лига, като не допуснаха нито един гол. Истинският тест за Слот обаче тепърва предстои.

Тежка поредица от мачове чака Ливърпул през октомври и ноември

Ливърпул победи Ипсуич и Брентфорд с резултат 2:0 и в двата мача, а след това записа хубава победа над вечния враг Манчестър Юнайтед с 3:0 на "Олд Трафорд". "Червените" обаче трябва да събират сили за края на октомври и целия ноември, когато ги очаква тежка поредица от мачове.

Арне Слот

Челси, Арсенал, Леверкузен, Реал Мадрид и Манчестър Сити сред съперниците на "червените"

В рамките на 40 дни Ливърпул ще трябва да изиграе девет много тежки срещи - както от Висшата лига, така и от Шампионска лига. Тежката програма започва с домакинство на Челси на 20 октомври и завършва на 30 ноември с домакинство на шампиона Манчестър Сити.

Освен тези два мача, "червените" ще срещнат последователно РБ Лайпциг, Арсенал, Брайтън, Байер Леверкузен, Астън Вила, Саутхямптън и Реал Мадрид. Ливърпул ще трябва да намери баланс между мачовете в първенството и в Шампионска лига, тъй като някои от тях са през 3-4 дни.

За постигането на целите ще помага и новото попълнение на Ливърпул Федерико Киеза, който бе привлечен за скромна сума в последния момент. На "Анфийлд" обаче има и доза притеснение, след като Мохамед Салах загатна за раздяла с Ливърпул.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес