Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Испания си отмъсти на Шотландия, преродена Турция удари Хърватия (ВИДЕО)

13 октомври 2023, 00:14 часа
Реклама

Испания постигна изключително ценен успех с 2:0 над Шотландия като домакин в двубой от квалификационната група "А" за Евро 2024. Алваро Мората откри резултата в 74-тата минута, а Ойхан Сънсет удвои до изтичането на редовното време, наказвайки грешка в съперниковата отбрана. Малко по-рано през второто полувреме Скот Мактомини заби феноменален гол от пряк свободен удар, но ВАР го отмени заради фал в атака срещу вратаря Унай Симон.

Така „Ла Фурия Роха“ си отмъсти за загубата от възпитаниците на Стив Кларк в Глазгоу и отложи празненствата на „гайдарите“, които са много близо до класиране на шампионата в Германия догодина. Селекцията на Луис де ла Фуенте има 12 точки в актива си и заема второто място, докато шотландците са лидери с 15 пункта и мач повече.

Преродена Турция срази Хърватия

Националният отбор на Турция постигна гръмка победа при дебюта на новия си селекционер Винченцо Монтела. Състезателите на южната ни съседка сразиха Хърватия с минималното 1:0 като гост в среща от група "D". Единственото попадение в сблъсъка реализира 23-годишният Баръш Йълмъз. Той се възползва от неразчетено излизане на Доминик Ливакович. "Лунните звезди" оглавяват класирането с 3 точки пред Модрич и компания.

ОЩЕ: Разплаквал Юнайтед и Холандия поема турски гранд

Ерлинг Холанд се забавлява, Норвегия гази

Норвегия напълно очаквано размаза Кипър с 4:0 при визитата си в Ларнака. Звездата на скандинавците Ерлинг Холанд се отчете с два гола през втората част. Александър Сорлот и Фредрик Аурснес също се разписаха. 

Квалификации за Евро 2024: Резултати от двубоите

Латвия - Армения 2:0

Албания - Чехия 3:0

Андора - Косово 0:3

Беларус - Румъния 0:0

Испания - Шотландия 2:0

Кипър - Норвегия 0:4

Фарьорски острови - Полша 0:2

Хърватия - Турция 0:1

ОЩЕ: 253 дни до ЕВРО 2024: Хлапето, чието постижение трудно някой ще повтори

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес