Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Играчите на Байерн "се отегчиха" от поредния хеттрик на Хари Кейн (СНИМКА)

18 септември 2024, 17:06 часа • 563 прочитания

Байерн Мюнхен започна тазгодишната си кампания в Шампионска лига с разгромната победа над Динамо Загреб от 9:2. По този начин баварците станаха единственият отбор в историята на турнира, който е отбелязал 9 попадения в един мач. Нападателят на "червените" Хари Кейн също влезе в историята на най-комерсиалната надпревара. 31-годишният футболист вкара 4 попадения във вратата на Динамо Загреб и стана най-резултатният англичанин в Шампионска лига.

Поредно отлично представяне на Кейн го вкара в историята на Шампионска лига

Така той вече има 33 гола на сметката си, задминавайки Уейн Рууни - 30. Хари Кейн се превърна и в първия англичанин с 4 гола в един мач от Шампионска лига, както и четвъртият футболист на Байерн, който бележи четири попадение в един двубой след Роберт Левандовски, Серж Гнабри и Марио Гомес. Вчерашните попадения бяха под №9 за Кейн от началото на сезона, в който изигра 5 мача. В последнита среща на баварците срещу Холщан Кийл в първенството англичанинът отново се разписа с хеттрик.

ОЩЕ: С погрома над Динамо Загреб: Байерн записа впечатляващ рекорд в Шампионска лига

Това е шестият случай, в който англичанинът бележи поне 3 гола, откакто дойде на "Алианц Арена" през миналата година. Както е известно сред повечето играчи, футболистът, отбелязал хеттрик, прибира топката, с която са играли. Кейн не пропуска да го направи, като всеки път събира подписи от целия отбор.

Баварците най-редовно се подписват на хеттрик на Кейн 

Вчера англичанинът отново събра посланията на своите съотборници, а след това позира с топката. От едната страна на кълбото се забеляза как някой от футболистите на Байерн е написал: "Човече, не отново". Изглежда на играчите на баварците "им е писнало" да се подписват след поредния хеттрик на Кейн, но със сиурност не могат да се оплачат от отличната форма на нападателя си. По-късно стана ясно, че думите са дело на другия голмайстор за вечерта - Майкъл Олисе.

По-рано през сезона Хари Кейн получи наградата "Златна обувка" за най-добър реализатор за сезон 2023/24 в европейския футбол. През първия си сезон в Бундеслигата Кейн вкара 36 гола в 32 мача (45 попадения в 47 участия във всички турнири), и заяви, че Байерн е най-доброто решение в кариерата му.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес