Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гол в добавеното време направи титлата мираж за Барселона

03 май 2014, 19:55 часа • 8833 прочитания

Барселона направи 2:2 у дома срещу Хетафе в мач от 36-ия кръг на испанската Примера дивисион и по този начин загуби всякакви шансове за защита на титлата.

Лионел Меси откри резултата в 23-ата минута след пробив отдясно на Дани Алвеш и центриране по земя. В 37-ата Анхел Лафита изравни. Хетафе изпълни по много интересен пряк свободен удар, след като топката бе копната от място в наказателното поле. Там Лафита се пребори с бранител на Барселона и с хубав удар реализира. 

След малко повече от час игра каталунците отново поведоха чрез Алексис Санчес, който бе най-съобразителен в наказателното поле на Хетафе. В продължението на срещата Лафита с втория си гол оформи крайното 2:2. 40 секунди преди края на мача той вкара с глава след поредна недопустима грешка на защитата на "блаугранас" през сезона.

Преди първия съдийски сигнал пък "Ноу Камп" отдаде заслуженото на починалия от рак на гърлото Тито Виланова чрез емоционално двуминутно видео.

Два кръга преди края на шампионата Барса има 85 точки, Атлетико (Мадрид) е лидер с 88 и мач по-малко, а Реал (Мадрид) има 82 т. и два двубоя по-малко. Хетафе се отдалечи на три точки от опасната зона, но има мач повече от 16-ия Алмерия.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес