Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гол в 100' позволи на Унгария да мечтае за 1/8-финал на Евро 2024 (ВИДЕО)

23 юни 2024, 23:59 часа

Унгария продължава да мечтае за класиране на 1/8-финалите на Европейското първенство по футбол като един от най-добрите трети отбори в групите с три точки. "Маджарите" надвиха Шотландия с минималното 1:0 на стадион "MHPArena" в Щутгарт. Големият герой в срещата се казва Кевин Чобот, който завърши скорострелна контраатака в десетата минута от добавеното време.

Реклама

Мачът бе белязан от ужасяващ сблъсък между нападателя на унгарците Барнабас Варга и вратаря на "келтите" Ангъс Гън. Атакуващият състезател изпадна в безсъзнание за минути и се наложи носилка да влиза на терена, за да може футболистът да поеме към болница.

В ДРУГИЯ МАЧ ОТ ГРУПАТА: Германия се спаси в края срещу Швейцария и запази лидерството в Група А (ВИДЕО)

Унгария Шотландия

В чест на Варгас: Унгария удари Шотландия в края

Първото полувреме премина без сериозни опасности и с тактическо надлъгване от двата отбора. Гън се намеси, когато беше нужно. Иначе Орбан и Салай се отчетоха с по един неточен изстрел. След почивката обаче зрителите в Щутгарт наблюдаваха друг сблъсък на по-високо темпо.

Ужасяващ сблъсък между Варга и Гън

Шотландският страж отрази шут на Роланд Салай, отправен от наказателното поле, малко преди да се стигне до ужасяващи сцени. Централният нападател на Унгария Барнабас Варга се сблъска с вратаря на Шотландия Ангъс Гън и изпадна в безсъзнание. Настъпи смут по трибуните, докато възпитаниците на Марко Роси прикриваха оказването на медицинска помощ.

ОЩЕ: В Турция зоват: Уволнете Монтела, той е виновен за умората на Арда Гюлер (ВИДЕО)

Златна резерва уцели греда и вкара най-важния гол за Унгария

В крайна сметка Варгас бе изнесен с носилка и пое към най-близката болница. Добавеното време на срещата се оказа най-интересният период. Доминик Собослай пробва късмета си, ала без успех. Резервата Чобот уцели страничния стълб. В 100-атната минута обаче той се реваншира по най-добрия начин. 

Чао, Шотландия!

След корнер за Шотландия "маджарите" организираха скорострелна контраатака, завършена именно от Кевин Чобот за 1:0. По този начин отборът на Стив Кларк напуска континенталната надпревара с 1 точка, докато унгарците продължават да мечтаят с 3 пункта на сметката си.

ВИЖТЕ: Пълна ТВ програма за Евро 2024

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес