Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гьозтепе размаза тим на бивш голмайстор на ЦСКА и някогашна звезда на Левски

23 септември 2024, 23:54 часа • 635 прочитания

Предвожданият от Станимир Стоилов Гьозтепе размаза Кайзериспор с 3:0 на „Гюрсел Аксел" в двубой от шестия кръг на турската Суперлига. Тимът на Мъри се изкачи на шесто място в класирането и продължи серията си без загуба в елита на южната ни съседка. Бившият нападател на ЦСКА Дюкенс Назон и някогашната звезда на Левски Мехди Бурабия бяха обезличени от домакините.

Гьозтепе размаза Кайзериспор

"Жълто-червените" стреляха цели 18 пъти към вратата на гостите и я уцелиха осем пъти, а три от тези удари попаднаха във вратата. Таха Алтъкардеш даде преднина на отбора си в 13-ата минута, възползвайки се от асистенция на подвизаващия се под наем от Славия Исак Соле. 120 секунди по-късно гол на Ромуло бе отменен заради засада.

ОЩЕ: Имало едно време: Кратка "синя" приказка за Вълка Райф и Оранжевия зеленчук

Жуан Сантош покачи на 2:0 в добавеното време на първата част, а Доган Ердоган оформи крайния резултат в последните секунди на мача. Новото звездно попълнение в селекцията на Мъри Давид Датро Фофана не бе използван от българския специалист. Друг важен футболист на Гьозтепе пък се оперира предни дни (подробности четете в линка).

 

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес