Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Германия се спаси в края срещу Швейцария и запази лидерството в Група А (ВИДЕО)

23 юни 2024, 23:55 часа

Швейцария и Германия завършиха 1:1 в последен двубой от група „А“ на Европейското първенство по футбол. На стадион „Дойче Банк Парк“ във Франкфурт Никлас Фюлкруг се превърна в "златната резерва" за Маншафта с изравнително попадение във втората минута на добавеното време.

Реклама

Преди това Дан Ндойде изведе "кръстоносците" напред в 28-ата минута. Бундестима пропусна много шансове, но все пак запази лидерството в група А със 7 точки. Тимът на Мурат Якин завършва втори с 5 пункта.

В ПРЕДНИЯ МАЧ: Нова "шампионска" победа: Германия гледа смело към 1/8-финалите на Евро 2024 (ВИДЕО)

Фюлкруг спаси Германия срещу Швейцария

Възпитаниците на Юлиан Нагелсман очаквано започнаха много силно. Техният натиск бе на напът да се материализира в 17-ата минута, когато Роберт Андрих се разписа във вратата на Ян Зомер. ВАР обаче се намеси и отмени попадението заради нарушение в атака на Джамал Мусиала, който закъсня и влезе остро в краката на съперник.

Дан Ндойе вкара на Германия

В средата на първото полувреме Швейцария се възползва от първата си по-сериозна ситуация. Ндойе засече центриране на Ремо Фройлер и преодоля Мануел Нойер за 1:0. Секунди по-късно нападателят можеше да удвои, но стражът на Байерн Мюнхен този път го спря. До почивката Бундестима не съумя да изравни.

В ДРУГИЯ МАЧ ОТ ГРУПАТА: Гол в 100-ата минута позволи на Унгария да мечтае за 1/8-финал на Евро 2024 (ВИДЕО)

Германия Швейцария

Нападателят на Лудогорец Дуа влезе в игра срещу Бундестима

През втората част Германия имаше териториално предимство и създаде няколко положения. Мусиала и Крос изтърваха от чиста позиция. В 65-ата минута на терена се появи нападателят на Лудогорец Квадво Дуа, който се разписа в първия мач на швейцарците. Маншафта продължаваше да страда от креативност и да не оползотворява малкото си шансове.

Отменени голове, греди и накрая Фюлкруг!

До края не липсваха интересни моменти. Гол на Варгас бе отменен заради засада. Удар с глава на Хаверц кацна върху напречната града. Нойер трябваше да се намесва, за да отрази шут на Джака. Така се стигна до втората минута от добавеното време, когато Фюлкруг засече центриране на Раум и вкара за крайното 1:1.

ВИЖТЕ: Пълна ТВ програма за Евро 2024.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес