Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Германци стискат палци на нападател на Лудогорец на Евро 2024

19 юни 2024, 11:32 часа

Ръководството на германския Нюрнберг стиска палци на нападател на Лудогорец на Европейското първенство по футбол. Става въпрос за Квадво Дуа, който участва на надпреварата с националния отбор на Швейцария. Това разкри германският вестник „Билд“.

Реклама

Лудогорец плати 3 млн. евро за Дуа

Както е известно, през миналото лято Дуа пристигна в Лудогорец именно от Нюрнберг като „орлите“ платиха 3 милиона евро за правата му. Нападателят се представи отлично с екипа на разградчани и си заслужи повиквателна за националния отбор на Швейцария за Евро 2024.

Лудогорец ЦСКА Квадво Дуа Амос Юга

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Лудогорец пак удари шестица от тотото

Квадво Дуа откри головата си сметка на Евро 2024

Дуа пък вече реализира първото си попадение за „кръстоносците“. Той се разписа при победата с 3:1 над Унгария. Според германските медии има голяма вероятност нападателят да бъде трансфериран след края на Европейското първенство. Ако това се случи Нюрнберг ще получи процент от продажбата, тъй като има такава клауза в договора с Лудогорец.

Нюрнберг е прибрал допълнителни 500 хиляди от Дуа

Вестник „Билд“ също така разкрива, че втородивизионният германски тим вече е получил допълнителни 500 хиляди евро от трансфера на Квадво Дуа в Лудогорец. Причината е, че „орлите“ играха и на пролет в евротурнирите, а също така спечелиха шампионската титла на България и достигнаха до квалификациите в Шампионска лига.

Вчера пък стана ясно, че Лудогорец ще стартира европохода си срещу бивш тим на световна звезда.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес