Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гарет Саутгейт: Последните седмици бяха като влакче на ужасите

13 юли 2024, 10:01 часа • 704 прочитания

Националният селекционер на Англия Гарет Сатугейт говори пред медиите преди финала на Европейското първенство по футбол срещу Испания. Наставникът на „трите лъва“ направи любопитен коментар за представянето на отбора му по време на надпреварата като заяви, че последните седмици са били като влакче на ужасите.

Гарет Саутгейт бе категоричен, че е доволен от свършеното от него и екипа му начело на националния отбор на Англия. Той отказа да коментира бъдещето си като сподели, че момента мисли единствено за това как да подготви тима си за предстоящия финал. Бившият защитник допълни, че знае какво ще означава спечелването на титлата за неговата родина.

„Мисля само как да подготвя отбора за финала“

Национален отбор по футбол на Англия

„Ще ми бъде много трудно да си тръгна, ако спечелим. В момента обаче е невъзможно да мисля логично за това, защото цялата ми концентрация в последните две години е насочена към спечелването на този турнир. Последните седмици бяха като влакче на ужасите, така че не знам къде се намирам в момента“.

ОЩЕ: Геният на Саутгейт класира Англия на финала на Евро 2024 (ВИДЕО)

„Мисля само как да подготвя отбора за финала и искам да водя отбора така, както го правя последния месец. Когато поех тази работа, задачата ми бе да подобря представянето на Англия. Знам какво ще означава за всички в страната, ако спечелим титлата, особено за хората, свързани с английския футбол - от тези, които развиват млади таланти, до тези, които работят в клубовете от всички нива“.

„Наистина смятам, че променихме представата за английския футбол по целия свят. Но докато не спечелим трофей, винаги ще има въпроси - както у дома, така и навън - за това как сме се справили. Чувството е различно в сравнение с 2021-ва. Намираме с в различен момент като отбор. Изиграхме два поредни силни турнира и натрупахме сериозен опит“, каза Саутгейт.

Вчера пък се появиха поредни спекулации свързани с бъдещето на Саутгейт начело на Англия.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес