Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Футболните звезди на Европа с призив за европейските избори (ВИДЕО)

30 май 2024, 10:08 часа • 580 прочитания
Реклама

Футболисти, футболни клубове, тенис турнири и параолимпийци се присъединиха към кампанията на ЕС #ИзползвайГласаСи преди изборите за Европейски парламент.

Известни футболисти, сред които капитанът на женския национален отбор на Белгия Теса Улаерт, Анна Йоханинг от германския национален отбор и финландката Санни Франси, наред с други звезди на женския футбол, подписаха футболна топка с мотото #ИзползвайГласаСи.

Още: Въпроси и отговори: Всичко, което трябва да знаете за изборите на 9 юни (СНИМКИ и ВИДЕО)

Подобна инициатива се предприема в мъжкия футбол в контекста на финала на Шампионската лига в събота. Големите европейски клубове, включително шампиона на Лига Европа Аталанта, ФК Байерн Мюнхен, АК Милан и ССК Наполи, са използвали или са готови да използват своите платформи, за да насърчат гражданите да гласуват.

На 25 май в Брюксел, Амаду Онана от белгийският национален отбор по футбол организира мини турнир за младежи на възраст между 16 и 18 години, за да ги насърчи да гласуват за първи път. На 26 май на състезанието „20км на Брюксел“ 1300 служители на европейските институции се състезаваха под наслова „Бягам за Европа“, наред с информационен щанд за предстоящите избори на финала на състезанието.

Още: "Хора на Путин няма да се допускат в ЕС": Дебатът между кандидатите за председател на ЕК (ВИДЕО)

В рамките на турнира на Женската тенис асоциация (WTA) в Страсбург (18-25 май) беше поставен банер на кампанията #ИзползвайГласаСи, както и информационен щанд, а италианският параолимпийски бронзов медалист по триатлон Вероника Йоко носеше шал от кампанията #ИзползвайГласаСи по време на седмицата на модата в Милано.

Още: Колко от младите българи ще гласуват на евровота, според Евробарометър

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес