Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Футболистите на Сити "страдат" от натоварената програма, обмислят протести

18 септември 2024, 16:25 часа • 358 прочитания

Халфът на Манчестър Сити Родри стана поредния играч, който се оплака от натоварената програма на отборите в топ първенствата. Той заяви, че футболистите са близо до това да започнат да стачкуват заради увеличения брой мачове. Днес "гражданите" приема Интер в откриващия си мач от Шампионска лига, като в новия формат на турнира броят на мачовете на отбор се увеличи с по два.

И Родри избухна срещу "безумния" футболен календар

Родри все още не е бил титуляр за Сити от началото на сезона. За последно той бе на терена на 14 юли при победата на Испания на финала на Евро 2024, която беше 63-ият му мач през миналата кампания. През юни следващата година възпитаниците на Пеп Гуардиола ще вземат участие и в Световното клубно първенство, което също бе разширено до 32 отбора. Това ще увеличи натоварването. В крайна сметка възможно е играчите на Сити да завършат сезона с 85 мача на сметката си.

Родри призна: Близо сме до това да започнем да стачкуваме 

28-годишният испанец беше попитан дали стачкуването е вариант в опит да се промени програмата. "Мисля, че сме близо до това да започнем да стачкуваме", каза той. "Ако попитате който и да е играч, той ще каже същото. Това е общото мнение на играчите. И ако продължава така, ще дойде момент, в който няма да имаме друг избор. Това е нещо, което ни тревожи, защото ние сме хора, които страдат."

Родри

Родри беше попитан за оптималния брой мачове, които един футболист може да изиграе: "От моя опит мога да ви кажа, че 60-70 не е добре. Между 40 и 50 е количеството мачове, в които един играч може да се представи на най-високо ниво. След това отпада, защото е невъзможно да се поддържа физическото ниво. Тази година можем да стигнем до 70, може би до 80, не знам. Зависи докъде стигнем в състезанията. Това е твърде много. Трябва да се погрижим за себе си. Някой трябва да се помисли за нас, защото ние сме главните герои на този спорт или бизнес, или както искате го наречете."

Настроенията на Родри повтарят тези, изразени от съотборника му в Сити - Бернардо Силва

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес