Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Франция обезвреди световния шампион и е на финал на Евро 2016

07 юли 2016, 23:52 часа • 4854 прочитания
Реклама

Франция показа пълния си блясък в полуфиналите на Евро 2016, след като обезвреди световния шампион Германия и с две попадения на Антоан Гризман стигна до категоричен успех с 2:0 над сочения предватително за фаворит за титлата тим на Йоахим Льов.

Маншафтът доминираше изцяло през първото полувреме и изпусна няколко уникални положения преди да се стигне до продълженията. Тогава Швайнщайгер игра неволно с ръка в наказателното поле, но това беше видяно от съдията Никола Рицоли.

Антоан Гризман се нагърби с голямата отговорност и прати Нойер в обратния ъгъл - 0:1 за домакините в надпреварата.

През второто полувреме Германия не генерира почти никакви положения, а в 72' всичко беше решено. Грешка на младия Кимих позволи на Погба да развинти резервата Мустафи и да центрира в пеналта. Нойер успя да избие, но до толкова, че да подари топката на Гризман - удар и 0:2 за "петлите".

До края на двубоя световният шампион генерира няколко нелоши положения, но така и не отбеляза гол, губейки 5-ия си полуфинал на последните 6 големи първенства.

Това е 18-и пореден двубой на Франция, при който "петлите" не губят на домакински турнир. 19-и такъв би означавал и европейска титла, като Гризман и компания се изправят срещу Кристиано Роналдо и Португалия на финала в Париж на 10-и юли.

ВСИЧКО ПО-ИНТЕРЕСНО ОТ МАЧА ЧЕТЕТЕ В SPORTLIVE.BG

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес