Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Европейският футбол в мрак насред Ереван: Токът спря по време на мач от Лигата на конференциите (ВИДЕО)

21 август 2024, 17:41 часа • 521 прочитания

Въпреки европейския си характер, мачът между отборите на Ноа Ереван и Ружомберок ще бъде запомнен със сериозен куриоз. Двата тима се срещнаха в двубой от плейофите за влизане в основната фаза на Лигата на конференциите, а при резултат 1:0 в полза на домакините настана пълен мрак, след като токът спря.

Токът спря мача, но не и забавлението на феновете

Арменският тим посрещна словаци в исторически и за двата тима двубой, след който един от тях за първи път в историята си ще играе в основната фаза на европейски турнир. Играчите на Ноа са доста по-близо до тази цел, след като спечелиха първият мач с класически резултат от 3:0. Въпреки добрия резултат, феновете на стадиона ще запомнят сррещата с дългото прекъсване заради спирането на тока.

В 68-ата минута при 1:0 за домакините, на стадион "Абовян" настана пълен мрак, след като токът спря. И това не се оказа просто кратък токов удар, а спиране, което не позволи на мача да бъде подновен в следващия половин час. А докато играчите на двата отбора очакваха подновяването на мача, то феновете решиха да се позабавляват, спретвайки си светлинно шоу по трибуните със своите телефони.

Самото прекъсване пък имаше страхотен ефект за домакините от Ноа, които след подновяването на играта вкараха още два гола и с резултат от 3:0 са абсолютният фаворит преди реванша в Словакия. Вторият сблъсък предстои да се изиграе на 29 август. Преди няколко седмии пък станахме свидетели на друга куриозна ситуация по време на мач от елита на Норвегия - димки, тенис топки и кюфтета прекратиха срещата между Розенборг и Лилецтрьом.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес