Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турция изхвърли Австрия от ЕВРО 2024, неочакван герой блесна за "лунните звезди" (ВИДЕО)

02 юли 2024, 23:53 часа
Реклама

Турция изхвърли Австрия и се класира за 1/4-финалната фаза на ЕВРО 2024! На стадион "Ред Бул Арена" в Лапйциг централният защитник Мерих Демирал блесна за "лунните звезди" с две попадения, като първото се оказа най-бързото в историята на европейските финали. Почетният гол за тима на Ралф Рангник бе дело на резервата Михел Грегорич.

Така южните ни съседи си отмъстиха за поражението с 1:6 от същия съперник в приятелска среща преди повече от три месеца. В следващия етап от надпреварата отборът на Винченцо Монтела ще премери сили с Нидерландия, която надви Румъния.

Пас към миналото

Турция продължава своята европриказка!

Срещата стартира във вихрено темпо. Защитникът на турците Демирал отбеляза исторически бързо попадение, озовавайки се на точното място при центриране на Арда Гюлер от корнер, и изведе своя тим напред в резултата. Възпитаниците на Ралф Рангник опитаха да отговорят моментално.

Арда Гюлер опита да вкара от центъра

Изстрел на Кристоф Баумгартнер премина на сантиметри от целта, а Мерих Демирал изчисти пред голлинията след коварно изпълнен ъглов удар. В 19-ата минута вундеркиндът Гюлер опита да прехвърли Патрик Пенц, но не сполучи. До почивката австрийците владееха повече топката. Те обаче така и не стигнаха до 100%-ов голов шанс.

ОЩЕ: Съдийско рамо класира Англия на 1/4-финал на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

Две центрирания на Гюлер - два гола

В началото на втората част момчетата на Рангник показаха, че са твърдо решени да променят статуквото. В 51-вата минута Арнаутович излезе очи в очи с Мерт Гюнок. Стражът скъси по перфектен начин и не позволи да бъде преодолян. Малко по-късно "лунните звезди" отново се възползваха по брилянтно от правото да изпълнят корнер.

Феноменална намеса на Мерт Гюнок!

Познатата комбинация между Гюлер и Демирал бе завършена от бранителя, който наниза второто си попадение в двубоя за 0:2. В 66-ата минута резервата Михел Грегорич намали изоставането на Австрия с шут от близка дистанция. До края Турция устиска натиска на съперника и се класира напред, а Мерт Гюнок блесна с феноменална намеса в последните секунди.

ОЩЕ: ВАР и съдията счупиха Дания: 4-сантиметрова засада и дузпа за игра с палец! (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес