Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Директор в Ботев Пловдив: Исках да привлека Ламин Ямал преди две години

15 юли 2024, 23:14 часа • 2087 прочитания

Спортният директор на Ботев Пловдив Артур Платек разкри, че преди две години, докато работеше като скаут в Борусия Дортмунд, е имал желание да привлече звездата на ЕВРО 2024 Ламин Ямал. Полякът каза кои качества на испанския вундеркинд го отличават от всички останали.

Артур Платек е искал Ямал в Борусия Дортмунд

"Отборът на Испания ми хареса още в първия им мач в групите срещу Хърватия. Добре познавам качествата на Ламин Ямал, защото преди две години го искахме в Борусия (Дортмунд). Тогава той беше 14-годишен и още тогава знаех, че това е момче с голям потенциал. Той притежава тези качества, които аз харесвам във футбола - един на един, бързина и именно с тези качества Ямал прави разликата на терена, въпреки че има още доста да поработи, особено що се отнася до физиката", заяви Платек пред "Мач Телеграф".

ОЩЕ: Проклятие, баска мощ и несбъднал се „Сър“: Защо Испания победи Англия на финала на ЕВРО 2024? (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

Магьосникът Ямал

"Футболът стана малко прагматичен, компютърен, ако мога така да се изразя... Всичко е пресметнато, точно, важното е да не се сбърка, а Ямал е такъв магьосник, че с едно магично докосване и с едно движение с топката, може да направи страшно много, а аз точно това най-много обичам във футбола", допълни спортният директор на Ботев Пловдив.

ОЩЕ: За пръв път в историята: Шестима играчи си поделиха "Златната обувка" на ЕВРО 2024

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес