Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Девет месеца затвор заплашват бивш нападател на Севиля

08 февруари 2023, 15:01 часа • 695 прочитания

Френският национал Уисам Бен Йедер е заплашен от 9 месеца затвор заради данъчни измами. Офанзивният футболист е обвинен, че е укрил част от заплатите си от испанските власти в периода 2016-2019. Тогава той носи екипа на Севиля. Заради предполагаемото престъпление срещу него е започнало разследване от прокуратурата в Андалусия.

Френските медии съобщават, че веднага след излизането на новината, че срещу Бен Йедер тече разследване, той веднага е платил задълженията си. Те са възлизали на 267 597 евро плюс лихвите. Това обаче не е умилостивило прокурора по случая, който е отказал да оттегли обвиненията си срещу нападателя. Според него футболистът умишлено е фалшифицирал данъчните си документи.

Ако тези обвинения се докажат, то Бен Йедер може да се озове в затвора за срок от девет месеца. Той също така ще трябва да плати и солена глоба в размер на 150 хиляди евро. Делото срещу футболиста е насрочено за 15 февруари, когато той трябва да се яви в съда в Севиля, за да разясни ситуацията.

Уисам Бен Йедер игра в Севиля между 2016-та и 2019-та година. Той пристигна в тима от френския Тулуза срещу 9,5 милиона евро. Той изигра 138 мача за испанския отбор, в които реализира 70 гола и подаде за още 22. През лятото на 2019-та французинът бе продаден на Монако за 40 милиона евро. Бен Йедер има 19 мача за националния отбор на родината си, в които е реализирал 3 гола.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес