Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Децата от "Ла Масия" и Левандовски дойдоха на "Бернабеу", за да покажат на Мбапе и компания как се играе в Ел Класико

27 октомври 2024, 13:03 часа • 939 прочитания

В съботната вечер на "Сантяго Бернабеу" нападателят на единия отбор блестеше с попадения, докато другият пропиляваше шанс след шанс. Но преди мача можеше и да не се досетите кой кой е. Но е факт, 36-годишният Роберт Левандовски показа на човек, който е с 10 години по-млад от него, как трябва да се играе в Ел Класико, повеждайки Барселона към победа с 4:0 срещу Реал Мадрид.

Левандовски - 1, Мбапе - 0 

Левандовски беше отличен през цялото време, като двата му гола не стигат, за да се разбере колко работа свърши полякът. Междувременно суперзвездата на домакините Килиан Мбапе беше отчайващ. Той грешеше в играта си, пропиляваше шансовете си и често се разхождаше по терена, когато Мадрид не притежаваше топката. Единият даваше пример, а другият беше в периферията на отбора, който се предполага, че "притежава".

По ирония на съдбата именно Мбапе и мадридчани показаха по-добра игра през първото полувреме, но уязвимостта им към дръзкия офанзивен капан на Барселона доведе до това, че двете страни се оттеглиха на почивката без голове.

И тогава Левандовски пое инициативата

Първият му гол беше като на опитен ветеран - полският №9 нахлу през защитата на домакините, изчака движението на Андрий Лунин и вкара топката на близката греда. Вторият, който дойде само 2 минути по-късно, бе още по-добър. Той се промъкна в пространството между двамата централни защитници на "лос бланкос" и с мощен удар с глава прати топката в долния ъгъл. Малко след това той беше много близо да това да отбележи хеттрик и за пореден път да подчини Реал, но ударът му срещна гредата. Но той не беше единственият, който се разписа.

Роберт Левандовски и Ламин Ямал

Ламин Ямал отново блести с постижение за историята

Ламин Ямал, който беше сравнително тих през първото полувреме, се изяви през второто, за да прати топката във вратата на Лунин от малък ъгъл. По този начин диамантът на Барселона влезе в историята за пореден път, превръщайки се в най-младият голмайстор в Ел Класико. А възроденият под ръководството на Ханзи Флик - Рафиня, добави хитър четвърти гол, за да подпечата това унижение.

Преди срещата широко разпространено беше мнението, че Реал Мадрид ще спечели поредната им битка, докато Барса ще се помъчи с младия си отбор и новия си треньор. Вместо това децата от "Ла Масия" дойдоха на "Бернабеу", за да покажат на мадридчани как точно се играе в голям мач, както направиха и с Байерн по-рано през седмицата.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес