Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дания не успя да победи Сърбия, но си осигури мач с Германия на Евро 2024 (ВИДЕО)

26 юни 2024, 00:05 часа

Националният отбор на Дания се класира за 1/8-финалите на Европейското първенство по футбол в Германия, след като направи равенство 0:0 със Сърбия в последния си мач от група „С“ на надпреварата. Благодарение на точката „червеният динамит“ спечели второто място в групата, което означава, че ще срещне Бундестима в първия си мач от елиминациите на турнира.

Реклама

Двата тима изиграха доста скучен мач

Дания бе много по-активният отбор в мача и набързо създаде няколко положения пред вратата на Сърбия, които обаче не бяха реализирани от футболистите на „червения динамит“. В 23-ата минута Кристиан Ериксен вкара гол за датчаните директно от корнер, но попадение не бе зачетено, тъй като топката бе напуснала очертанията на игрището при центрирането.

До края на първата част Дания продължи да натиска съперника си и стигна до нови две добри положения, които обаче не бяха реализирани от Йонас Винд и Расмус Хойлунд.

Нищо не се промени след почивката

В началото на второто полувреме Сърбия също стигна до гол. Душан Тадич изведе Лука Йович на добра позиция и той със силен удар, който се отби в крак на защитник, се разписа. Попадението обаче не бе зачетено заради засада.

Двата тима продължиха да търсят победата в мача, но така и не успяваха да намерят очертанията на вратата. Все пак в 81-ата минута Александър Митрович стреля опасно, но топката мина покрай левия страничен стълб на Каспер Шмайхел. До края на срещата голове не паднаха и двата тима трябваше да се задоволят с по една точка.

Класирането в група „С“ на Евро 2024

След равенството Дания зае второто място в група „С“ на Евро 2024. Любопитното е, че „червения динамит“ има абсолютно същите показатели като третия в класирането Словения – двете страни имат по 3 точки, 2:2 голова разлика, равенство 1:1 в прекия двубой и общо по 6 жълти картона. Датчаните заеха втората позиция заради по-доброто си представяне в квалификациите за Евро 2024.

Победител в групата стана отборът на Англия, който отново разочарова и стигна само до равенство 0:0 с тима на Словения, но събра 5 точки. Сърбия си стяга багажа, след като завърши на последно място в групата с 2 пункта.

В друг мач от група "С" Англия не успя да победи Словения, но се класира за 1/8-финалите на Евро 2024 като първи в класирането.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес